morse
In English
www.HEATHKIT.nu

Start Om mig
Heathkits historia Mina Heathkit Heathkit-länkar Andra länkarHW-8QRP-transceivern HW-8 för CW på 80...15 meter lanserades 1976 och var i produktion till 1983. Den ersatte HW-7 som lanserades 1972. HW-7 saknade 80-metersbandet och täckte alltså 40...15 meter men hade möjlighet att styras av antingen VFO eller kristall. HW-8 var förbättrad, jämfört med HW-7 i avseende på mottagarkänslighet och stabilitet. Både HW-7 och HW-8 var direktblandande typ av mottagare. HW-8 ersattes av HW-9. HW-9 var av superheterodyntyp och täckte 80...10 meter och var i produktion till 1991.

Min HW-8 var defekt när jag köpte den. Bl.a. var sluttransistorn trasig och jag ersatte den med en 2N3553. Jag har lagat den och gjort följande modifieringar:
Den har fått ett ljudslutsteg för att driva en inbyggd högtalare eller lågimpediva hörlurar. Den har fått skalbelysning. Den kommer att ytterligare modifieras för DSB (eller möjligen SSB). Jag har målat om den i korrekt Heathkit-kulör, för att en tidigare ägare hade målat den i en ful grön kulör som var väldigt långt ifrån Heathkit-grön. Originalratten för avstämningen saknades så jag har monterat en annan typ av ratt som avviker något från orginalet.

HW-8

schematic               
Back
Tillbaka till Mina Heathkit