morse
In English
www.HEATHKIT.nu

Start Om mig Heathkits historia Mina Heathkit Heathkit-länkar Andra länkarMitt shack
Mitt radioshack  (Klicka för att förstora bilden)

Jag heter Hans Gatu och är elektronikingenjör sedan slutet av 70-talet och arbetar med konstruktion, design och produktutveckling inom följande områden: El, elektronik och mekanik.

Jag har arbetat åt både stora företag som Ericsson och ABB och mindre familjeföretag. Jag har även varit lärare i elektronik, telekommunikation och fotografi.

Den första Heathkit-produkten i min ägo var ett O-12 oscilloskop och tillbehöret ID-22, som gör oscilloskopet 2-kanaligt. Det är en riktig Heathkit-klassiker från tidigt 60-tal och är fortfarande i fullt funktionsdugligt skick. Jag köpte det i mitten av 70-talet och det var förre ägaren som byggde det. Jag är även radioamatör och använder, naturligtvis, Heathkit-utrustning. Min anropssignal är SA7AUY och framförallt använder jag transceivern HW-101 eller "the Hot Water One O One". Klicka på fliken "Mina Heathkit" för mer information om min Heathkit-utrustning. Jag är medlem i Swedish Heathkit Club som uppmuntrar till användning av Heathkit-apparater.

Liksom Edward Heath så har även jag ett genuint flygintresse. Jag började skolflyga 1981. Jag skoladeMorane Saulnier SOCATA Rallye (M.S. 880), som var en fransk konstruktion med mycket fina flygegenskaper. Konstruktionen såldes senare till Polen och fick då namnet PZL Koliber (PZL 110). 1982 gjorde jag min första EK-flygning.

PZL Koliber
PZL Koliber


Koliber cockpit
PZL Koliber  ( Riktiga flygplan har spak, inte ratt.  Rallye/Koliber är ett riktigt flygplan )

Jag skolflög i Hässleholms Flygklubb men av ekonomiska skäl har jag numera landat permanent. Mitt flygintresse består dock och jag är engagerad i F10-kamratförening som driver ett mycket fint flygmuseum på den nedlagda flygflottiljen F10 utanför Ängelholm. 1980 gjorde jag värnplikten på F10 som flygplansmekaniker och arbetade då framförallt med fpl. J35F "Draken". Jag är även engagerad som tekniker på Hässleholms Militärmuseum. I några år var jag hundförare i Hemvärnets insatsstyrka.

Hundförare
Hundförare   (Klicka för att förstora bilden)

Andra intressen som jag har är bl.a. veteranfordon (se min andra hemsida: www.OPIO.nu), fotografi och körsång (jag är bassångare i Hässleholms Kyrkas Vocalensemble).

VocalEnsemble
Hässleholms Kyrkas Vocalensemble i konsert med Tina Ahiln  (Klicka för att förstora bilden)
Du kan nå mig på följande e-postadress:

e-post

Up
Till sidans början