morse
In English
www.HEATHKIT.nu

Start Om mig Heathkits historia Mina Heathkit Heathkit-länkar Andra länkarV-7ARörvoltmetern V-7A och V-7AU* lanserades 1956 and var i produktion till 1961. Den ersatte V-7 som endast tillverkades under 1955, vilken i sin tur ersatte V-6. 1961 ersattes V-7A av IM-11. Det är endast mindre skillnader mellan V-7A och IM-11 . Rörvoltmetern V-1 var en av de första Heathkit-modellerna som lanserades 1947, strax efter oscilloskopet O-1. Samtliga rörvoltmetrar är baserade på, i stort sätt, samma grundkoppling. Modellen V-7 var den första med komponenterna monterade på kretskort.

Jag har modifierat min V-7A något. Jag har anslutit apparathöljet till skyddsledaren och isolerat både den negativa mätpolen och det inre chassit från apparathöljet så att man kan mäta till flytande nollreferens. Den ursprungliga mätkontakten (¼" teleplugg) är ersatt med en indikeringslampa och probmotståndet är placerat inne i rörvoltmetern. Jag har modifierat min IM-11 och IM-18 på ett motsvarande sätt.

*I den brittiska Heathkit-fabriken i Gloucester, producerades flera byggsatser med tilläggsbokstaven U i typbeteckningen. Bland dem fanns V-7AU. Bokstaven U syftade på United Kingdom. V-7AU var i produktion flera år längre än den USA-tillverkade V-7A. V-7AU fanns fortfarande i den brittiska katalogen 1969.  

V-7Aschematic

Schemat för V-7A i originalutförandeschematic

Schemat för den modifierade V-7AIM-11
Som ny, från chassit isolerad, batterihållare använder jag en filmburk av plast för vanlig 135-film


IM-11
Batteriet på plats i filmburken komplett med fästvinkel av plast och skruvskallar anslutna som batterikontakter               
Back
Tillbaka till Mina Heathkit